a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Driva eget och skaffa barn?

Springa gravid mellan pressträffar, salongskunder och flygplatser är just nu en vardag. Ja, jag är gravid. Den meningen trodde jag ALDRIG att jag skulle skriva.

Hur barn blir till är inget hemlighet, hur man sen gör är väldigt olika. Min taktik just nu är att sitta i båten och inte stressa upp mig. Har inte sett mig som en person som skaffar barn men nåt hände. Det är ingen hemlighet att jag haft ett minst sagt turbulent förflutet och det har nog förändrat mig på fler sätt an jag trott. Har man fått höra i över ett decennium att ”kvinnor som skaffar barn förstör allt för sig själva och blir bara mammor”. Blir de sen ensamstående är de helt misslyckade och är samhällets bottenskrap. Deras karriärer förstörs och de tappar allt och slutar bry sig. Ja, så kan det låta om du är tillsammans med en person med psykopatiska drag. Att jag sen var 19 när jag träffade denna person gjorde inte saken bättre. Hade ingen relation till barn vid den tiden alls, tyckte mest att de var svåra att relatera till men jag var som sagt 19 och det är inga konstiga tankar vid den åldern.

Så vad hände då? Jag blev helt utan förvarning kär, slutade bry mig om mitt eget liv och bröt upp från den relationen trots dödshot, misshandel och annat. Där började en förändring ske.

Livet började sakta komma tillbaka och likt en film så spred sig godhet över allt mörker som varit. Vänner, familj och vackra stunder var åter igen en del av min vardag. Du känner dig som en främling på besök, detta kommer inte bestå. Du tror du drömmer. Varje dag är en dag i frihet, du värdesätter timmarna och håller dig på helspänn.

Allt är skört. Livet är inget vi kan ta för givet, det är ingen rättighet. Vissa kommer inte ens till hälften och andra får inte ens en chans att överleva sin födsel. Jag mår bra och där är jag nu. Mitt barn växer och sist vi kollade fanns två hjärnhalvor, två armar och två ben. Det är det jag har att gå på.Min karriär kommer inte rasa, jag kommer inte ses som misslyckad…dessa tankar är inte mina utan är placerade där. Jag ser det som en utmaning, att få inspiration från ett helt nytt håll. Få älska och älskas på ett annat sätt, utvecklas med en individ som senare ska leva sitt eget liv. Tänker inte romantisera att skaffa barn men jag har levt under tortyr i 11 år, blivit slagen regelbundet och inte sovit många hela nätter på den tiden så jag kommer nog klara detta väldigt bra. Kommer inte vara rädd för att be om hjälp eller uppbackning på olika sätt. Detta är ingen uppoffring, det är ett tillskott på resan.

Så hur gör man som egen företagare när man skaffar barn? Du ser till att jobba upp din lön så mammapengen inte blir för låg. Sen sparar du undan pengar och gör dig av med onödiga utgifter. Du behöver även göra dig beredd på att börja jobba lite efter ett par månader om du inte har anställda som jobbar in pengar åt dig. Annars får du lägga ner företaget helt och det är inget alternativ. Så ser verkligheten ut men du behöver inte vara egen, det är frivilligt. Det bästa är ändå att du bestämmer helt över ditt eget schema och kan anpassa situationen helt till hur allt fungerar. Så jag tänker inte klaga utan vi får lösa saker eftersom, lite som livet brukar vara.

<3

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register