a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Appen tycker ett trippelmord är ”Fint!”

Idag använder många olika appar och program för att kommentera, gilla och på olika sätt interagera på sina sociala media. Det sparar tid och du kan underhålla dina följare samt få nya på köpet utan att du behöver göra så mycket själv.

Som ni kanske vet har jag en podcast och på vårt instagramkonto brukar vi jobba mycket med att sprida kunskap om våld i nära relationer och komma med konkreta tips på hur du kan få hjälp mm. Vi får massor med meddelande dagligen från tacksamma följare som får en liten hjälp med sin egen läkning eller liknande på grund av oss. Det är ofta en hög igenkänningsfaktor då de våldsamma förövarna har liknande tillvägagångssätt. Detta konto handlar inte om snygga bilder eller materiell inspiration utan mer om texter och innehåll.

Idag postade vi till exempel ett inlägg med en skärmdump om det fruktansvärda trippelmordet i Göteborg. Inlägget handlade kort om alla dessa oskyldigs som drabbas och hur hemskt detta är. Vi vill inte skriva mer då vi heller inte har hela historien även om det kan kännas som att vi ungefär kan lista ut vad som hänt- Man mördar fru och barn punkt. Oavsett om det är psykisk sjukdom eller inte så är faktumet att ytterligare en kvinna och hennes barn fallit offer för en mans våld. Nu var det inte artikeln som sådan detta inlägg skulle handla om utan dessa ”hjälpmedel” på sociala media. Vissa verkar inte ännu ha upptäckt detta utan tror att alla kommentarer är ”äkta”.

Syftet med apparna är säkert jätte bra men för mig känns det lite ”pajigt” och nästan provocerande när det landar fel så som detta inlägg gjorde.

Här är utdrag från texten vi tog bild på:

Grannarna om sorgen: ”Har sett barnen leka många gånger”

Solen och värmen kom tillbaka till Göteborg på söndagen, men samtidigt vaknade Frölunda till nyheten om att en man gripits misstänkt för att ha mördat sin familj.

Några boende i området har under dagen lämnat blommor vid familjens trädgård.

– Mannen var jättetrevlig, han brukade alltid hälsa. Jag såg frun i fredags och då verkade allt bra, säger grannen Madeleine Bladh.

 

Användaren tycker nog inte att det är ”Fint!” att en Pappa mördat sin familj, får vi hoppas… Förutsätter att det är en ”robot-kommentar” och därför känns det lite respektlöst, tänk om det är en nära anhörig eller liknande som postar något inlägg och sen kommer en sån kommentar. Eller att någon skriver om barnpornografi och lägger upp en pixlad bild på ett utsatt barn och din kommentar blir p.g.a en app- ”snygg bild!” eller kanske ”läckert!”… Vet inte vilka alternativa kommentarer det finns men oavsett vilket så skulle jag inte vilja att det kom sådana kommentarer från mig även om det genererar följare och aktivitet i slutänden.

Vad tycker ni? Är det strunt samma för det mesta online ändå är fejk eller borde man bry sig?

<3

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register