a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Expressen ringde om mitt Youtubeklipp

I måndags la jag upp en video på min Youtube kanal, i tisdags ringde Expressen. Det är alltid intressant hur saker sprids och cirkulerar. Någon kollega hade tipsat journalisten om klippet via FB och deras läsare älskar tydligen den typen av klipp.

Klippet då, jo jag var och gjorde en vanlig ansiktsbehandling i slutet av förra året och vi tillsatte Retinol som då hjälper huden att ”starta om”. Det tog några dagar innan helvetet bröt ut, jag hann med att vara med i Juryn för Makeup SM och åka till Västerås och ha en workshop i Avant Garde hår.

Första tecknen på att något var fel förutom att det brände i hela ansiktet var detta:

 

Tänk er att varje por vänder sig ut och in, ansiktet känns tjockt och huden är spänd. Det bränner mer och mer och du försöker göra så lite som möjligt. Varje natt innan du somnar tänker du att imorgon är det bättre. På natten brukar ju huden ta hand om sig själv, har du bränt dig i solen brukar en god natts sömn göra susen. Du vaknar med hopp och varje morgon och det ser ännu sämre ut…

Här börjar paniken komma och efter dag fyra skickar jag bilder till min hudterapeut hon säger att jag fått en reaktion och att jag borde köpa receptfria allergitabletter. Min sambo får åka till apoteket medans jag håller en workshop i kreativt hår. Här börjar jag även spela in min film som sen hamnar på Youtube och vidare på Expressen.

Går och lägger mig som vanligt på måndagen och börjar känna mig ordentligt orolig. Upplever inte alls att de receptfria allergitabletterna hjälpt, känner mig snarare sämre.

Vaknar på morgonen och får nästan inte upp mitt ena öga…Ligger där och försöker andas lugnt, känner på mig att något är riktigt fel. Förstår att jag måste gå upp och ta reda på hur allvarligt det är nu. Möts då av detta:

 

När jag ser den här personen i spegeln så går det inte att hålla gråten tillbaka. Utsidan är inte allt men att se sig själv på detta sätt är så overkligt och fruktansvärt. Paniken kommer direkt. Kan jag bli ännu värre? Kommer halsen svälla igen och jag måste ringa 112. Har aldrig varit med om detta och jag får inte rätt på tankarna. Skickar i panik ett mess till in hudterapeut och hon är nu snabb som tusan och kontaktar läkaren på kliniken hon jobbar på. Han skriver ut dunderkuren Betapred som man får vid getingallergi etc. Fixar tabletterna och börjar kuren direkt.

Du hinner tänka så mycket när en sån här sak händer. Mina tankar gick direkt till de som får kraftiga brännskador eller syra kastat i ansiktet. Hur otroligt smärtsamt både fysiskt och psykiskt en sådan sak måste vara. Att personen i spegeln är helt förvriden och nästan monsterlik och du vet inte hur det kommer läka. För mig kändes det som jag tittade ut genom en mask men att det ändå var jag.

Har sedan barn älskat makeup och att måla av ansikten. Ansikten är min canvas och även om jag  tonåren hade finnar och störde mig på min näsa och annat smått så har det ändå varit på en hanterbar nivå. Att se sig själv sådär, är som att stå mitt i en mardröm och inte vakna. Många av er vet vilken mardröm jag levt i tidigare och för er som inte vet kan lyssna på Psykopatpodden så får ni höra delar. Så visst jag har haft större problem än detta men det här är en helt annan nivå.

Gick och la mig på tisdagen med klump i magen, ville inte svullna igen och kvävas i sömnen. Det sista man tänker innan man somnar är ”snälla låt mig vakna upp och se normal ut”.

Vaknade dagen efter och var 1.Glad för att jag vakande 2.Glad för at jag fick upp båda ögonen.

Gick upp och ut till spegeln och till min glädje såg jag pyttelite bättre ut (bokstavligt talat). Den känslan…wow.

Svullnaden la sig på ett par dagar men jag var super torr, hård och rynkig första månaden efteråt. Tänkte att ”Ja, det är väl straffet…Jag ska åldrats 15 år bara i ansiktet”.

Men som tur var så gick det över. Den sista fasen var att alla porer hade vätska i sig istället för pormaskar (inte mitt favorit ord). Det var som att lagret under överhuden var fyllt av vatten, jag hade även en jätte fin spänst i huden just då. Har bara haft en finne sen november så nåt positivt kom ur detta trots allt.

Idag ser jag ut som mig själv igen, men tog några månader innan huden hämtade sig helt. Psyket kommer inte glömma denna erfarenhet och jag kommer vara tacksam för mitt ansikte varje dag. Ta hand om er och var försiktiga när ni gör behandlingar eller köper produkter, även om det är en enkel kräm med aktiva ingredienser.

Du kan få en överraskning som du inte räknat med.

 

<3

 

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register