a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Livet. Det är inte självklart.

När döden fyller ens flöde så är det nästan förlamande. Vissa vill leva mer än något annat men får inte, andra får inte ens en chans att börja leva och vissa väljer bort livet även fast de lever. Hur det än blir så är sorgen där. De anhöriga som älskar och minns. Med döden börjar en livslång saknad att ta form. Livet är orättvist.

En gammal pojkväns hjärta ger upp efter år av missbruk, en närstående förlorar sin dotter i 9:e månaden, din bästa vän får långsamt se på när en av hennes närmaste tynar bort och denne väljer tillslut att sövas för att slippa smärtorna, en kunds 3-åriga systerdotter är full med cancer. Välden är full med krig och människor som dödar andra för egen vinnings skull. Tv profiler dör, kända fysiker dör, musikgenier dör. Många dör. Detta är nuet. Döden finns bland oss.

När du har ett liv som rör sig inne din kropp så blir allt så skört. En respekt för din egen och andras dödlighet växer. Du blir tacksam.

Många människor lider av dödsångest och en taktik jag har är att inte tänka på död överhuvudtaget. Har upptäckt att jag kommer absolut ingenstans i tankarna utan studsar bara mot ett svart hål. Ett hål som bara tar allt syre ut ur mina lungor och krampaktigt håller i mig.

Taktiken jag sen tillämpar är att tänka på livet. Vara tacksam för det som finns runt omkring. Njuta av allt fint och ta tillvara på dagarna. Det är det enda jag kan göra för att må bra.

Allt dåligt som händer är en del av resan. Vissa saker kan du välja andra inte. Det jag kan kontrollera är hur jag ser på allt som händer. Trauman i barndomen som stärker en och ger en erfarenhet, trauman i tonåren som stärker en och ger en erfarenhet och trauman i vuxen ålder som gör precis samma sak. Jag tänker inte fokusera på åren som förlorats utan jag tänker på tiden av lärdom som finns kvar.

Alla går vi igenom svårigheter i livet och jag tror mycket på att be om hjälp. Lyfta upp och ta fram. Be kunniga personer om feedback, få konkreta nycklar, våga titta på dig själv och din situation. Vad du kan påverka och vad som är utom din kontroll. Så du vet vad du kan jobba med och inte. Mycket onödig tid och energi går åt till tankar som går i cirklar och inte leder oss någonstans.

Vill sen uppmärksamma de som försöker hjälpa andra som har döden flåsandes i nacken. Allt från läkare som sliter på olika sätt för att rädda liv, forskare som arbetar med att hitta lösningar på svåra sjukdomar eller medarbetare på organisationer som försöker förhindra självmord. Alla som kämpar för liv bör uppmärksammas. Vi behöver er! <3

 

”Feeling my way through the darkness

Guided by a beating heart

I can’t tell where the journey will end

But I know where to start.”

#RIP Avicii (Wake me up)

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register