a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Salt och sött i samma inlägg

Detta inlägg kommer vara salt och sött, provar mig fram hur mycket jag kan blanda innehåll för att mina läsare ska få tillgång till både och. Det kan vara skönt att konsumera saker som är förutsägbara tex en matblogg eller träningsblogg. Där vet du vad som erbjuds och du behöver inte kalibrera in dig på något annat. Dina känslor kommer inte hoppa från ena hörnet till det andra utan du vet vart ni alla ska vara. Men för er som inte känner för en stadig konsumtion av en genre kan följa denna blogg. De två huvudkategorierna kommer alltid vara skönhet och det som rör sig vårt psyke. Vi kommer hoppa mellan allt från psykopater till makeup tips. Tänker att det ska gå.

De flesta är lediga nån gång under påsk och för vissa är det skönt, för andra en ren plåga. Alla ni som är på den sköna sidan med mys och härliga sammankomster med vänner och familj ni kan väl slänga ett öga på grannen eller personen bredvid er. Denna person kanske har en helt fruktansvärd tillvaro och bara önskade att någon såg hen. Under några av mina 11 år i den våldsamma relationen jag var i så bodde jag granne med en polis som dessutom bodde på våningen under mig. Att denne varken hörde eller såg vad som pågick är ett under. Personen i fråga måste ha sovit med både öronproppar och vadderade väggar. Det var skrik och bråk väldigt ofta, många nätter var fyllda med hjärtskärande gråt ända in på småtimmarna. Vi måste hjälpa varann, människor i dessa relationer är ofta avskärmade från andra och helt i sin förövares våld. De har inte kraft att själva ta sig därifrån utan sitter fast i mörkret. Våga se dem, gör något. Jag vill slå ett slag för föreningen Huskurage som jobbar aktivt med att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar de rätta verktygen för att kunna agera när någon far illa.

Tog dessa rader från deras hemsida:

”I Sverige dödas årligen 20 personer av sin nuvarande eller tidigare partner. 14 av 20 är kvinnor som dödats av sin tidigare eller nuvarande man. Även om våldet utövas av både kvinnor och män, så är det männen som står för det grövsta våldet och det dödande våldet i absolut störst utsträckning.

Utöver vuxna som utövar våld mot vuxna, så lever 200.000 barn i Sverige i hem med våld. Det är vart tionde barn som lever i en miljö där de tvingas uppleva våld mot en förälder. Eftersom våldet sker i hemmen, bakom stängda dörrar så krävs det något annat än de verktyg samhället har idag för att arbeta mot våld i nära relation.”

Siffrorna talar sitt tydliga språk och tänk hur många barn som du själv ser i din vardag…

Så det var den salta delen, tänker att vi nu ska gå på den söta för att runda av dagens inlägg och se om vi kan göra en bra övergång.

Värme, mys och närhet. Skratt och gemenskap. Dessa saker kan ge väldigt mycket energi till själen. Energi är något vi behöver varje dag och oavsett om du är i ett mörker eller mår bra i din tillvaro så tar energin dig framåt.

Jag och min vän Gretchen gjorde en serie på youtube med pyssel och annat kul för några år sen. Jag var inne i min värsta PTSD period och famlade runt efter allt som kunde ge energi. Började träna och ägna mig åt saker som gav mig energi. Vi hade väldigt roligt under denna produktion och att skratta var en nyckel som tog mig framåt. Här var ett påskpyssel på Pinterest som vi skulle återskapa:

Vi får se om vi kan väcka liv i vår gamla kanal, det var otroligt roligt. Nu ska jag gå och påskpyssla med min 7-åriga bonusdotter och bara andas. Ta hand om varann och framförallt var snäll mot dig själv.

<3

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register