a

198 West 21th Street,
Suite 721 New York,
NY 10010

Phone: +95 (0) 123 456 789
Cell: +95 (0) 123 456 789

office@example.com
youremail@example.com

back to top

Steam Hotel Västerås- Cirkeln slöts en aning

Har ni någongång känt att ert liv får små ”filmiska-cirklar” ibland? Ett ord jag kan ha hittat på själv just nu. Tänk er att när ni återkommer till platser från barndomen i ett helt annat sammanhang och om det hade varit i en film så hade musiken blivit intensivare med toner som ger scenen en nästan utomjordisk och religös känsla. Tror ni hänger med på resonemanget även om jag flummar till det.

Så var det i alla fall när jag besökte Steam Hotel i Västerås. Det var ett stort frisörevent med både internationella och nationella profiler på scen. Uppdragsgivaren var The Craft med Daniel Blomqvist i spetsen. Jag skulle tillsammans med den underbara Elisabeth von Satzger ansvara för all makeup under visningarna samt göra ett inspirerade makeup-seminarium på scen.

För mer bilder gå in på https://www.steamhotel.se/bilder/

 

Steam Hotel är ett renoverat ångkraftverk som har en helt underbar inredning och det känns som att du kliver in i ett industriellt designprojekt på Manhattan. Det som dock gör det hela lite speciellt är att när jag var liten så jobbade min mamma på Vattenfall som låg några 100 meter bort. Till viss del har jag fått min arbetsnarkomani från min mor och som barn spenderade jag en hel del kvällar på hennes jobb. En nyårsafton hade hon och nån arbetskollega ordnat så att vi skulle kunna gå upp på taket på det övergivna ångkraftverket och se fyrverkerierna. Minns att jag tyckte det var otroligt läskigt eftersom det var helt ödsligt och mörkt. Det kändes som de gamla stegarna som ledde upp på taket skulle rasa och att vi inte skulle komma levande därifrån. Hade livlig fantasi som barn och så här i efterhand var det kanske inte riktigt så. Men strunt samma, det är våra färgstarka minnen som ger extra krydda till livet.

Hade någon sagt till mig då ca 10 år gammal när jag står där i skenet av alla fyrverkerier att ”om 25 år kommer detta vara en byggnad med spa, hotell, resturang och en massa coola konferensrum. Du själv kommer vara inbjuden speciellt för att stå på en scen och prata om din passion och ditt fantastiska jobb.”

Den informationen hade nog varit otroligt svår att ta in och hade jag vetat allt det där då så kanske framtiden sett annorlunda ut. Det är bra tror jag att vi inte vet hur framtiden ser ut. Våra upplevelser och möten förändrar oss och gör oss till dom vi är. Trots att vi är med om fruktansvärda saker så är dom en del i pusslet vi lägger. Jag vägrar fästa mig vid isolerade dåliga händelser utan ser dom som en viktigt del av mig. Att jag ska någonstans i mitt liv och dit jag ska där behövs den här kunskapen. Alla dessa tankar får mig att uppskatta där jag är och omfamna ögonblicken innan dom bara rusar förbi.

Det var en härlig stämning backstage och alla var både proffsiga och ödmjuka. Den kombon gör att alla mår bra hela vägen. Att bara jobba med makeup var så kul och jag fick mycket inspiration av att ha lite distans till all hårstyling. De som var där var bla. Hairtalk med Tess Nivas, Jay Mahmood, Farouks Jessica Davinski och Richard Jordan, Håkan från Barber and Books och grymma parhästen Elisabeth på makeup. Vi fick även hjälp av Praktiska Gymnasiet i Västerås med både assistenter och modeller vilket var helt underbart. Tack alla för ett fantastiskt event!

Nu åker jag till NYC en sväng <3

Puss

LEAVE A REPLY

You don't have permission to register